gototopgototop
  SHARE US ON FACEBOOK

Kongsikan kreativiti coklat anda bersama kami!

Bilangan Hit

Pengguna Berdaftar : 1522
Kandungan : 238
Paparan Kandungan : 11275977

PENGENALAN


Portal Koko Duniaku dibangunkan adalah bertujuan untuk menyebarkan maklumat dan fakta mengenai khasiat dan kebaikan semulajadi koko serta produk-produk koko. Selain dapat berhubung dan berinteraksi melalui talian, Portal Koko Duniaku berperanan sebagai pusat rujukan kepada para pengguna untuk memperolehi maklumat yang tepat dan terkini mengenai pelbagai aktiviti dan promosi yang dijalankan untuk meningkatkan penggunaan koko tempatan bagi memastikan penggunaan berterusan industri koko di Malaysia.

 

RESIPI TERKINI


Kek Cawan Kopi Coklat
Ikan Tuna Panggang Bersalut Coklat Mustard

Bebola Daging Pedas Bercoklat
Kerabu Buah Daging Kota Kinabalu

 [dan banyak lagi resipi terkini...]

 

HASIL KREATIF TERKINI

kk Tembok Coklat kk Bingkai Gambar
kk Kasut Coklat kk Cengkerang Mawar

 [dan banyak lagi hasil kreatif terkini...]

MENARIK DI KOKO

MCCD 2016 FII 2016
 
 


Daftar Masuk

Sembang Koko

Mesej Terbaru: 1 bulan lalu
  • NURUL ILHAM : Assalamualaikum, bila agaknya akan ada kursus di KL? Saya berminat nak hadir ke kursus koko :)
  • MARY BINTI G : hi morning, saya ahli baru LKM daerah penampang,sabah bila ada krusus tentang penanaman koko. terimakasih
  • mawar : assalamualaikum...haii...
  • NUR AIRIS TI : hai semua..
  • NUR AIRIS TI : salam.. saya ahli baru.. ape terkini ye?
  • mawar : pameran miccos tu sal koko jgk ke??
  • haizul azizi : 24-27 oktober 2013*
  • haizul azizi : 24-27 ni ada pameran miccos di MAEP Serdang.. jom jom kita pergi beramai-ramai
  • NORHALIFAH B : askm...,hai saya ahli baru...
  • ecca rebecca : Bila ada kursus LKM di sabah...mcamana mau register
  • Norsafarina : Salam, kami menjalankan perniagaan membuat kotak utk coklat dan DLL, berminat sila hubungi saya «email»
  • yusmiza bt y : Salam, bila kursus akan diadakan di Kedah. saya berminat untuk mengikuti kursus dengan LKM, Tq
  • mohd sham sh : assalamualaikum w.b.t....
  • Datin Zakiah : Salam semua, bila ada kursus di Seremban, tolong email kat saya ye, saya berminat nak join. tk
  • ROSLINA BINT : terima kasih pada LKM kerana akan mengada kan kursus di kelantan nanti saya sedang menunggu pihak LKM ke kelantan. terma kasih sekali lg,usaha saya menhantar borang dan emel diterima oleh pihak LKM,saya harap saya trpilih dlm kursus itu.
  • Ab Mutalib B : boleh check kat jadual utk 2013
  • Nur Ain Bint : salam semua..saya frend baru di sini...saya minat sangat dengan brang berasaskan coklat..klu LKM buat krusus home made coklat di area manjung atau teluk intan email saya tau...blh saya blajor
  • ROSLINA BINT : salam semua...jmput mkn buah koko..br ambil dkt kebun..hehe..
  • mohd akmal b : bila bengkel disekitar johor bahru tang produk penghasialn makan berasakan koko... anta email saya boleh
  • ZURAIDA BINT : Saya sedang menunggu kursus yang dianjurkan oleh LKM pada tahun 2013. Sekarang saya ada basic sahaja dlm Homemade Coklat. saya ingin mendalami lagi ilmu pembuatan coklat supaya saya boleh menjadi seperti Puan Aimilia Omar.
  • Fauziah Kass : boleh beri info ktsarawak ni bila akan di adakan kursus home made coklat?
  • Fauziah Kass : Salam 1koko .sy.mmg lama dh minat dgn home made coklat p x kesempatan mengikuti kursus
  • rosie binti : salam....mcmna join krusus yg d adakan ole pihak koko....sya sdg brjinak2 dgn pmbuatan coklat.
  • Awaludin : salam 1 koko smua.. :)
  • NUR AFIQAH B : hi
  • NUR AFIQAH B : LUV CUKULET (:
  • ester pius : i fall in love with koko :)... tq koko
  • ROSLINA BINT : sya ingin mbuka kedai berasakan koko bgmana utk sya mdapatkn bhn dan kursus buatan berasakan koko?
  • MOHAMAD TUA : salam merdeka, selamat hari raya aidilfitri
  • norsilawati : boleh ajar saya macam mana nak buat coklat boquet?
  • Administrato : Sila berhubung dengan LKM CITC, Nilai untuk maklumat lanjut di talian 06-7999001/004
  • Ahmad shah : Sapa tau supplier black cocoa? Susah le nak cari..
  • BETTCCY : Mo pegi juga tu MICCOS baa...=(
  • Roy Lut Fari : ada tgk tv dulu. cara2 proses coklat2 tu, tak silap kat bangi..itu kilang ker apa? kedai? tq ;)
  • Roy Lut Fari : we all 1 family sukakan coklat
  • Roy Lut Fari : nak buy coklat 3,4 kotak ;)
  • mohd kamarul : slm, saya nak tahu kalau nak tanam koko perlu pagar ke kebun?
  • SITI AISAH Y : Salam perkenalan semua.. Saya pembuat homemade chocolate.. Boleh add saya di Facebook: Damia's Chocolate ;)
  • liza hamdi : berapakah harga untuk 1 kg dark chocolate, milk chocolate dan white chocolate? Bagaimanakah sekiranya saya ingin membeli terus daripada Koko Duniaku? Terima kasih
  • rohani binti : berapa harga 1 kg coklat gelap, coklat putih dan coklat susu? kalau harga murah dari pasaran,saya nak order boleh ke...
  • madam surati : leh bgtau saya..sirap glukos tu mcmana......
  • Nor Azura Ta : Terima kasih
  • Administrato : Sila berhubung dengan Unit Pembangunan Usahawan Coklat untuk maklumat lanjut di talian 06‐7998618/8610
  • Nor Azura Ta : As salam saya amat berminat untuk menghadiri kursus, namun kewangan saya terhad.. sebarang bengkel untuk saya hadir secara percuma bagi kawasan Shah Alam...t.ksh.
  • MOHAMAD TUA : jadual krusus ada di web koko
  • MOHAMAD TUA : www.koko.gov.my
  • MOHAMAD TUA : krusus coklat boleh buka laman web
  • Nisha Vally : Hi, saya memjual homemade coklat, sila lawat www.chocolatte.com.my, terima kasih
  • NANCY BINTI : al khalifah ade blog tak?
  • NANCY BINTI : saya nak bisnes dalam bidang koko. jika ada kursus untuk homemade coklat. saya amat2 inginkn kursus sebegini
  • al khalifah : tggguuuuuuuuuuuu.............................
  • al khalifah : salam..sy merancang membuat produk minuman semuanya berasaskan koko..seperti mocha dn lain2 lg akn sy buat nnt
  • Zuraidah Bin : salam perkenalan saya adalah pembuat coklat tangan di ruma... di sini dapat serba sedikit info mengenai koko & idea
  • al khalifah : adam chocolate drink telah pn berada d agro bazaar sekitar penang
  • al khalifah : untk maklumat kwn2 sy adalah pengeluar produk minuman chocolate
  • al khalifah : salam kwnn2 semua
  • Nigel : koko duniaku menarik!
  • RUDIANA BINT : menarik sungguh hasil kreatif dari coklat...mmg mberi inspirasi utk saya mencipta hasil seni sya sendiri
  • RUDIANA BINT : bila nak adakan kelas buat coklat kat kch?
  • NOR IZZATI S : ingin maklumat lanjut untuk permulaan bisnes berasaskan koko
  • shuhaila : as salm semua...seronok tgk gambar2 kreatif koko kat sini.semua tu sumber inspirasi saya untuk jadikan coklat sebagai satu hasil seni...
  • Ab.Mutalib M : salam semua..
  • Marto Bin Mu : testing 4 5 6
  • RAHIM BIN HJ : testing 1..2..3..
  • Suzyana Omar : Terima kasih kepada semua yang mendaftar sebagai ahli Kelab Portal Koko Duniaku di MICCOS 2011.....
  • Noor Suhana : salam..puas dpt coklat free kat miccos kelmarin..heheh..
  • MOHAMAD TUA : best nya dapat pg miccos..lkm boleh bah
  • arlene : hi
  • MOHAMAD TUA : MAKAN LA COKLAT BAIK UNTUK JANTUNG
  • MOHAMAD TUA : KOKO BAIK UNTUK KESIHATAN
  • Tjdora : helo2 koko untuk rakyat pada 6 ogos 2010 ni...
  • Tjdora : jangan lupa untuk memeriahkan lagi Jelajah terokai rahsia coklat bersama chef amer di Plaza Angsana Johor Bharu...jumpa di sana
  • dora : cocoa untuk rakyat
  • dor : helo koko

Pengguna berdaftar sahaja yang dibenarkan menghantar mesej

Undian

Adakah anda dapati maklumat yang dipaparkan pada laman web ini berguna?

(89 undian)

94%   (84)
1%   (1)
4%   (4)
0%   (0)
Terima kasih kerana mengundi